19:00

Skottorps IF

Referat: BK Walldia - Skottorps IF

BK Walldia – Skottorps IF 210702

Matchen mot Skottorp var viktig i den jämna serien, vi hade inte ”råd” att förlora och tappa mark mot Skottorp som låg i topp på 10 poäng, vi hade dock en match mindre spelad än Skottorp.

Vi känner Skottorp väl och vet att de är starka på fasta situationer vilket också skulle besannas.

Efter uppvärmningen fick vi höra ett riktigt ”brandtal” av tränarduon för att ladda upp manskapet.

Vädret såg lurigt ut och regnet hängde i luften, men Wallevi är i gott skick efter torkperioden.
Följande startelva joggade ut tillsammans med avbytarna.

Jocke
Robban – Noak – Ludde – Zett
MarcusP – Ibbe – Kenan – Nderim
Green – Hannes
Avbytarna: Victor, Antonio, Simon, Kalle och Sakhi

Gladast var nog avbytarna eftersom det började regna strax efter avspark men man hade regnskydd.

En hel del derbypublik hade slutit upp, ca 100 personer enligt domaren Tobias Bergstrand

Det där med att undvika fasta situationer är lätt att säga men inte så enkelt att förverkliga.

I första minuten får gästerna en farlig hörna som är nära att slinka in - men rensas undan i sista sekunden.

2 minuter efter - en ny hörna från vänster som gamle Walldiaspelaren Petter Gustafsson skruvar mot första stolpen där bollen flipperstudsar hit och dit utan att Jocke i Walldiamålet kunde stoppa bolluslingen 0-1 Skottorp.

Walldia är nära att kvittera i minut 4 när även det en hörna som så när skarvas in.

Regnet tilltar men det verkar inte störa aktörerna på planen. Kvitteringen ska också komma, Hannes hittar MackeP framför mål där han enkelt kvitterar till 1-1 bakom målvakten Simon ”Vispen” Nilsson även han gammal Walldiaspelare.

8 minuter spelade och redan 2 mål, hur ska detta sluta?

En fast situation kanske?

Aj,aj nu blev det hörna till Skottorp igen och Petter G skruvar åter in bollen till en bortaledning 1-2 i min 10.

Walldia deppar inte ihop trots ständiga motgångar. Man känner att man har ett bättre spel än gästerna och har goda förhoppningar att vända resultatet.

Högerkorridoren är kanske en lösning, Hannes gör ett försök med lyckat resultat efter 16 min när han spelar fram Johan Green som kvitterar till 2-2. Regnet har också lugnat ner sig…

Ordningen var återställd och sett till spelet överlag så talar mycket för en vändning då Walldianerna vinner närkamper hela tiden medan gästerna börjar att ta till hårda metoder för att freda sig. Ofta belönas dessa närkamper med gula kort för Skottorps del.

Walldia avslutar första halvlek med en hel del tillfällen att öka på målskörden

Min 21 Hannes är igenom till vänster - avslut utanför.
Min 30 Kalabalik i SIF straffområde efter en Walldiafrispark.
Min 31 Green i jätteläge nickar över.

Walldia avslutar första halvlek på samma sätt och dominerar både offensivt och i närkamper.

I pausvilan späder tränarna på lovorden till Walldianerna och är säkra på att matchen slutar med hemmavinst om man fortsätter på den inslagna vägen.

I första halvlek har gästerna fått syna gult kort 3 gånger och värre ska det bli.

Andra halvlek:

Hemmapojkarna fortsätter i samma stil som man avslutade första halvlek - anfallsglädje i ”första rummet”

Gästförsvaret har väldiga problem att freda sig mot hemmaoffensiven och ibland tar man till för hårda medel, som i min 51 när Hannes brutalt fälls på väg igenom – straff blåstes mycket riktigt från domare Bergstrands pipa.

Kenan som åter är straffexecutor stegar fram och sätter bollen i burgaveln även om Vispen chansar i rätt hörn. Walldia i ledning 3-2.

4 minuter senare visas Erik Lindberg i SIF av banan efter att ha fått sitt andra gula, det gör det inte enklare för gästerna
Gästerna börjar se trötta ut har svårt att freda sig mot hemmaoffensiven.

Min 62 Hannes prickar stolproten

Min 70 Johan Green har öppnat cirkusen i gästernas straffområde men får inte in bollen trots flera försök.

Min 72 Nderim drar på ett hårt avslut som Skottorps burväktare Vispen räddar men returen går ut till MackeP som inte gör något misstag 4-2.

Sista kvarten börjar Walldia släppa in avbytare

Min 75 Robban ut Antonio Saitovski in

Antonio har inte varit inne mer än 4 minuter innan han presenterar sig för publiken, Green ligger bakom inlägget till Antonio som Antonio snyggt placerar i mål - 5-2 med 10 minuter kvar
.
Efter hand kommer även Victor Norberg, Simon Walldèn och Sakhi Ahklaqi in.

Den nya energin från avbytarbänken säkrar den rättvisa segern 5- 2 för Walldia efter årets hittills bästa insats

Sammanfattning:

Årets hittills bästa insats där Walldianerna visade lite vad man kan när man får till det på alla plan.
Insatsen enligt känt betyg ”6 stjärnor på en femgradig skala”

BKW – Skottorps IF 210702

3 min 0-1
8 min 1-1 MarcusP (HP)
10 min 1-2
16 min 2-2 Johan Green (HP)
52 min 3-2 Kenan (HP) straff
72 min 4-2 MarcusP (-)
80 min 5-2 Antonio S (J Green)

Varningar: 0 - 6